16 juli 2013

American Chocolate Chip Cookies


















Få saker inspirerar mig så som mat, att sedan få stå i köket och experimentera är perfekt. För att börja någonstans i högen av recept så tänkte jag att vi kan väl börja med något sött och något som kommer få dig omåttligt populär bland kakälskare är detta receptet på American Chocolate Chip Cookies
Ingredienser
3 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
200 g smör
4 1/2 dl muscovadsocker(gärna fair trade)
3/4 dl strösocker
2 ägg
6 1/2 dl havreflingor
2 dl chokladbitar
50 g vit choklad
Baka kakorna
1. Blanda smör, socker och muscovadosocker i bunke (du använder händerna, det är enklast).
2. Vispa äggen lätt och häll i dem smör- och sockerblandningen.
3. Blanda mjöl, salt och bikarbonat i en egen bunke och rör runt. Häll det sedan i bunken med smör- och socker.
4. Tillsätt havregrynt, soltorkade jordgubbar och hackad choklad. Krama ihop så att allt är jämt fördelat.
5. Gör stora bollar av degen och lägg dem på en bakplåt. Det blir ungefär 16 stora kakor. Grädda på 220 grader i 8 minuter om du vill ha sega kakor och 10 minuter om du vill ha dem lite torrare.
6. Låt kakorna svalna. Ta därefter en skål och lägg i den vita chokladen. Kör i mikro på full effekt i cirka 1 minut. Ta ut och kolla så att det smälter fint. Rör runt och ringla över kakorna. Låt chokladen stelna.
Sedan är det bara att njuta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar