3 maj 2014

Ravioli med spenat och ricottafyllning

Skåne och vår är lika med extremt vackra rapsfält, blev inspirerad av det fina vädret och bestämde mig för att göra ravioli. Pratade med Miranda idag om att det finns dåligt med vegetariska recept och då också inte alltför komplicerade recept. Här kommer i alla fall ett vegetariskt recept och som alltid i italiensk matlagning så är det få ingredienser som gör det.

Vad du behöver:
250 g Vetemjöl
2 ägg
2 äggulor
250 g Ricotta
75 g parmesan
250 g färsk spenat
1 äggula
Lite riven muskotnöt
Salt
Peppar
Äggvita (till att limma ihop pastabitarna)

Gör pastadegen enligt detta recept.
Förberedd fyllningen genom att förvälla spenaten i kokande vatten i en minut. Häll den sedan i ett durkslag, lägg sedan spenaten i en kökshandduk och krama ur all vätska. Skär spenaten fint och blanda den med ricottan, äggulan och parmesan. Smaka av med salt, peppar och lite muskot. Du kan nu ta ut degen ur kylen och dela den i fyra lika stora delar, arbeta med en del i taget och lägg in de andra i kylen. Kör genom delen genom pastamaskinens bredaste inställning. Vik den dubbel och kör igenom den igen. Repetera några gånger tills degen känns smidig och slät. Ställ in maskinen på näst bredaste läget och kör igenom degen. Fortsätt med ett smalare hack åt gången tills du har kört igenom den smalaste inställningen på maskinen och har långa plattor med pasta. Gör likadant med resten av degen.
Gör små bollar (ca en tesked) av fyllningen och placera i två rader på två av pastaplattorna. Lägg de resterande två plattorna över de med fyllning. Var noga med att trycka ut all luft. Skär med kniv ut fyrkantiga ravioli och lägg åt sidan på ett mjölat underlag. Koka upp rikligt med saltat vatten. Koka raviolin i ett par minuter eller tills den flyter upp till ytan. Et Voila!

Till raviolin kan du steka lite smör och hälla över raviolin, gör gärna också en tomatsås (börja gärna någon timme innan maten är klar med tomatsåsen).

För att göra tomatsåsen behöver du:
600 g körsbärstomater
6 vitlöksklyftor
Olivolja
Salt

Häll olivolja i en panna, finhacka vitlök och häll i, lägg i tomaterna och låt puttra. Salta och låt puttra i någon timme, smaka av då och då. Ju längre tid du lägger på tomatsåsen ju godare blir den. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar