23 aug. 2013

Maränger med kakao

Varför har jag aldrig gjort maränger innan? Enkelt att göra och gott att äta. Här kommer min variant av maränger.

Ingredienser:
3 - 4 äggvitor ca 1 dl
2krm vinäger eller 1 krm ättika
2 dl strösocker
Kakao

Gör såhär:
Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitorna för hand eller långsamt först med elvisp i ca 1 minut. Tillsätt vinäger eller ättika och vispa ytterligare någon minut. Tillsätt sedan sockret lite i taget och vispa lite kraftigare i några minuter tills äggvitorna blivit ett fast och blankt skum. Sluta då vispa. Vänd i lite kakao på slutet och spritsa eller klicka sedan ut stora maränger på bakplåtspapper. Sätt in marängerna i ugnen och grädda 1 timme tills marängerna släpper från pappret. Låt marängerna svalna på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar