Foto: Agnes |
Klassisk
1 1/2 kruka färsk basilika
1 dl finriven parmesanost
3 vitlöksklyftor, pressade
1-2 dl olivolja
1/2-1 dl pinjenötter
Flingsalt
Gör så här:
Lägg basilika, parmesanost och pressade vitlöksklyftor i en skål. Mixa samman och tillsätt olivoljan lite i taget till lagom konsistens. Smaka av med salt och tillsätt pinjenötterna. Mixa hastigt. Det är gott med lite bitar i. Spritsa ner den i en välgjord burk om den inte ska ätas direkt!
Röd
1 1/2 dl fin tomatpure
1/2 kruka färsk basilika
1 msk torkad basilika
1 dl grovriven parmesanost
3-4 vitlöksklyftor, grovhackade
1-2 dl olivolja
1/2-1 dl pinjenötter
Flingsalt och svartpeppar
Gör så här:
Kör alla ingredienser i en mixer. Tillsätt olivoljan sist och lite i taget så att det blir lagom mängd och önskad konsistens.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar