19 juni 2014

Fransk grönsaksröra - Ratatouille
När jag skulle köpa dessa ingredienser så åkte jag och Agnes iväg till grönsakshandlaren (ett plus med att bo på landet) och köpte de grönsaker vi behövde. Chockade av att det var så billigt åkte vi dit dagen därpå och köpte på oss en massa citroner så att vi kunde göra lemonad till midsommar.

Varför jag köpte en massa grönsaker var för att göra en klassisk fransk grönsaksröra, ratatouille.

Vad du behöver:

4 paprikor
3 st gula lökar
1 chili 
3 morötter
2 auberginer (på bilden är det en halv, men glömde ta foto med två, det är också med en purjolök som inte är med. Inte alltid som man kommer ihåg vad som skulle vara med och vad som är snyggt på bild)
1 burk a 400 g tomater
Salt
Lagerblad (3 st)
Citron

Strimla paprikorna. Skala, klyv och skiva löken. Skär auberginerna och morötterna i bitar. Värm fettet i en gryta. Fräs först lök och paprika. Blanda ned övriga grönsaksbitar och burktomaterna. Tillsätt också pressad vitlök, lagerblad i bitar, finhackad chili och saften av en citron. Koka under lock på svag värme i ca 15 minuter, sedan ytterligare ca 10 minuter utan lock på starkare värme så att röran kokar ihop och blir ganska tjock. Smaka av med salt och peppar. Blanda i rikligt med persilja före serveringen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar