2 juni 2014

Kycklingfilé med mozzarella och parmaskinka

När det kommer till böcker och sommar, finns det en bok som jag återkommer till, "Sommarboken" av Tove Jansson. Där finns ett av mina absoluta favoritcitat ”Det är konstigt, anmärkte Sophia. Ju mer man älskar någon, desto mindre älskar den en tillbaka. Alldeles riktigt, sa farmor pedagogiskt. Och vad gör man då? Man älskar mer och mer, sa Sophia hotfullt.”

Får bli veckans boktips, en fantastisk bok om vänskapen mellan en farmor och hennes barnbarn under en sommar.

Men nu till maten, delar idag med mig av något som är fantastiskt gott nu när grillsäsongen börjat, kyckling som är fylld med mozzarella och invirad i parmaskinka, kan det bli bättre?


Vad du behöver: (4 pers)
4 grillspett
4 kycklingfiléer
Salt
1 pkt buffelmozzarella
100 g rucolasallad
4 skivor parmaskinka
Olivolja till pensling

Lägg spett av trä i blöt i minst en timme. Snitta kycklingfiléerna på längden så att det bildas en ficka. Salta och peppra dem runt om. Dela mozzarellan i fyra delar och pilla in en bit i fickan på varje filé. Fyll på med ruccolablad tills det inte får plats mer. Linda parmaskinkan runt filéerna (linda ganska hårt). Trä upp filéerna på grillspetten, se till att fickan sluts och att skinkan är ordentligt fäst. Pensla sedan kycklingspetten med olivolja och grilla dem på indirekt glöd i 5-6 minuter på varje sida. Kolet ska ligga på sidorna och inte mitt under spetten. Servera med en sommarsallad och en yoghurtsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar