11 sep. 2013

Egen nutella

Att göra egen nutella går ganska fort att göra och är perfekt som pålägg på mackan eller att använda i bakning, till exempel i mina nutellamuffins! Har ingen bild på hur den ser ut färdig, gör en omgång varje sommar så får lägga upp bilder nästa sommar på hur det ser ut. Blir ungefär exakt samma smak som köpt, fast det känns alltid trevligt att kunna bjuda på något man gjort själv och som inte är köpt.

Ingredienser:
En påse hasselnötter
En chokladkaka med 70% choklad
En burk kondenserad mjölk

Så här gör du:
Börja med att rosta hasselnötterna i en stekpanna, sedan börjar du mixa. Först kommer nötterna att se ut som om de är hackade sedan som en deg och till sist som ett krämigt nötsmör. Den här processen kan ta upp till 15 minuter, men det är bara att fortsätta, ge inte upp!
Smält den mörka chokladen i den kondenserade mjölken och sedan voila! Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar