Ingredienser
Kakan
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
1 nypa salt
1 1/2 dl rapsolja från österlen
4 1/2 dl rårivna morötter
Frosting
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 g philadelphiaost
Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten. Tillsätt solrosolja och rårivna morötter. Fyll smeten i en smord form och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Sedan är det bara att låta den svalna, blanda frostingen med elvisp och lägg sedan på kakan, bjud, ät och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar