Första julreceptet för i år blir saffransbiscotti.
Ingredienser:
100 g smör
2 pkt saffran à 0,5 g
2 ägg
1 1/2 dl socker
5 dl vetemjöl
1 1/2 bakpulver
1 1/2 dl grovhackade hasselnötskärnor
Rör ihop smör och saffran. Blanda i ägg, socker och mjöl blandat med bakpulver och nötter. Om du vill kan du värma nötterna i en torr panna och gnugga av skalet innan de hackas. Rulla ut degen i tre längder, lika långa som plåten. Grädda i 200° i mitten av ugnen i ca 10 min. Ta ut och dela sneda bitar. Rosta dem i 175° ca 10-15 min, tills de fått en gyllenbrun yta. Stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar tills de svalnat(om du kan låt de stå i ugnen och bli extra hårda och goda under natten).
Ingredienser:
100 g smör
2 pkt saffran à 0,5 g
2 ägg
1 1/2 dl socker
5 dl vetemjöl
1 1/2 bakpulver
1 1/2 dl grovhackade hasselnötskärnor
Rör ihop smör och saffran. Blanda i ägg, socker och mjöl blandat med bakpulver och nötter. Om du vill kan du värma nötterna i en torr panna och gnugga av skalet innan de hackas. Rulla ut degen i tre längder, lika långa som plåten. Grädda i 200° i mitten av ugnen i ca 10 min. Ta ut och dela sneda bitar. Rosta dem i 175° ca 10-15 min, tills de fått en gyllenbrun yta. Stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar tills de svalnat(om du kan låt de stå i ugnen och bli extra hårda och goda under natten).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar