11 dec. 2013

Tomtefudge

Förra året så gjorde jag och Rebecka tomtefudge. Vilket är skumtomtar och fudge i ett, ingen dum kombination om jag får säga det själv. Har tyvärr ingen bild på dem men har en när de är inpackade. Blev väldigt fint att ha de så. 

Ingredienser 
10 st skumtomtar 
150 g vit choklad 50 g 
Svenskt Smör 2 dl strösocker
1 dl vispgrädde

Klipp tomtarna i små bitar. Hacka chokladen fint. Blanda skumtomtar, smör, socker och vispgrädde i en kastrull. Värm på svag värme tills allt har smält. Fortsätt att koka på svag värme ca 10 min under omrörning. Ta från värmen och rör ner chokladen. Fortsätt röra tills det är blankt. Häll smeten i en form med bakplåtspapper ca 20x25 cm. Låt den stelna och skär sedan upp i små bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar