23 juni 2014

Lavendel, basilika, rosmarin och fläderbloms kaka




































Testade ett recept från local milk, gjorde om receptet lite och fick en kaka som blev väldigt god. Jag misslyckades med glasyren på toppen, hade för lite florsocker för att få det bra, så är viktigt att ha mer florsocker än vad man tror för att få glasyren bra. Det som är bra med den här kakan är att du kan förändra den i oändlighet och bara använda basen i receptet.

Ingredienser:
7 dl vetemjöl
3 teskedar bakpulver
1,5 teskedar havssalt
3 tsk mortlad lavendel, basilika och rosmarin
4,5 dl socker
1 dl fläderblomssaft
1,5 matskedar rosvatten
2 dl olivolja
2 dl mjölk
3 ägg
för glasyr:
2 dl florsocker
2 matskedar fläderblomssaft

Sätt ugnen på 175 grader, smörj formen. Blanda vetemjöl, lavendel, basilika, rosmarin, bakpulver, havssalt, socker i en bunke. I en annan bunke, blanda fläderblomssaft, rosvatten, olivolja, mjölk och ägg. Blanda de blöta ingredienserna med de torra. Häll smeten i formen och grädda i ugnen i ca 50 minuter. Låt vila i 10 minuter, under tiden blanda ihop glasyren i en skål. Tillsätt mer florsocker om den är för lös, den ska vara ganska tjock. Häll glasyren över kakan och ät!

1 kommentar:

  1. Vi säljer sådana weckglas i vissa fall, annars googla bara Weck så borde du kunna beställa på det sättet :-)

    SvaraRadera